Yhteistyökumppaneille

Haluatko sinä tai yhteisösi olla mukana tukemassa toimintaamme tai kehittää alueen hyvinvointia kanssamme?

Voit tukea toimintaamme mm. ruoka- tai rahalahjoituksin, ostamalla meiltä palveluita tai tarjoamalla asiantuntijuuttasi toimintamme hyväksi. Meillä on myös jatkuvasti avoinna työssäoppimispaikkoja ja teemme työtä erilaisissa verkostoissa kouvolalaisten hyvinvoinnin parantamiseksi.


Työllistäminen

Kouvolan Kipinä ry tarjoaa työllistymismahdollisuuksia pitkäaikaistyöttömille ja vaikeasti työllistyville henkilöille.

Yhdistyksellä on paikkoja opiskelijaharjoittelijoille, yhdyskuntapalvelua tai kuntouttavan työtoiminnan asiakkaille. Lisäksi Tukevasti tukea 2.0 -hankkeen kautta on mahdollisuus päästä työkokeiluun.


KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA

Kuntouttava työtoiminta on sosiaalihuoltolain mukainen sosiaalipalvelu, jota järjestetään pitkään työttöminä olleille henkilöille työllistymismahdollisuuksien parantamiseksi sekä tukemaan toimintakykyä ja elämänhallintaa.

Kuntouttavaan työtoimintaan osallistumisesta sovitaan aktivointisuunnitelmassa, joka laaditaan yhdessä asiakkaan, TE-toimiston asiantuntijan ja sosiaaliohjaajan tai sosiaalityöntekijän kanssa.

Kuntouttavan työtoiminnan sisältö sovitaan asiakkaan tavoitteiden ja työ- ja toimintakyvyn mukaisesti. Kuntouttava työtoiminta voi olla esimerkiksi avustavia tehtäviä työpaikalla tai ryhmämuotoiseen toimintaan osallistumista. Työtoimintaan osallistumisesta sovitaan yksilöllisesti 1–4 päivänä viikossa. Sopimukset ovat kestoltaan vähintään 3 kk mittaisia.

Kouvolan Kipinä ry on rekisteröitynyt yksityiseksi sosaalipalvelun tuottajaksi kuntouttavan työtoiminnan osalta. Tarjoamme monimuotoista kuntouttavaa työtoimintaa eri yksiköidemme avustavissa tehtävissä. Osallistuessa kuntouttavaan työtoimintaan asiakkaalle tarjotaan elämänhallintaan liittyvää yksilömuotoista ohjausta sekä työkykyä ylläpitävää toimintaa.

Yhteistyössä


Tukevasti tukea 2.0 -hanke

Hankkeen toiminta-aika on 1.1.2024 – 30.9.2024

Hankkeen toimijoina ovat Parik-säätiö sr, Kouvolan Kipinä ry ja Kymijoen Tukipuu ry.

Tukevasti tukea 2.0 -hankkeen päätavoitteena on TE-palveluiden piirissä olevien työttömien työnhakijoiden työ- ja opiskelumahdollisuuksien edistäminen Kouvolan seudulla. Hanke tarjoaa työkokeilumahdollisuuksia työhön paluun tukemiseksi ja soveltuvan alan tai tehtävän löytämiseksi.

Hankkeen kohderyhmänä ovat pitkään työttömänä olleet työnhakijat, erityisesti heikossa työmarkkina-asemassa olevat:

  • erityistä tukea työllistymiseen tarvitsevat
  • osatyökykyiset
  • maahanmuuttajat
  • yli 12 kk työttömänä olleet
  • yli 55-vuotiaat
  • alle 30-vuotiaat

Työkokeilujakson työtehtävät räätälöidään asiakkaan osaamisen ja yksilöllisen tarpeen mukaan. Lisäksi hankkeen asiakkaille tarjotaan jakson aikana monipuolista työnhakuvalmiuksia kehittävää ryhmävalmennusta sekä asiakkaan tarpeen mukaan räätälöityä yksilövalmennusta. Tavoitteena työkokeilujakson jälkeen on asiakkaiden työllistyminen joko palkkatuella tai ilman palkkatukea muun kuin hanketoimijan palvelukseen, tai siirtyminen koulutukseen.

Työkokeilujakso järjestetään aidoissa työympäristöissä hanketoimijoiden työpajoilla. Työtehtävät vaihtelevat toimijoittain.

Tukevasti tukea 2.0 -hanketta rahoittaa Kaakkois-Suomen TE-toimisto, jonka kautta hankkeeseen hakeudutaan.

Tukevasti tukea 2.0 -hankkeen esite (pdf)

Yhteystiedot Kouvolan Kipinä ry:

Pinja Sakara

pinja.sakara@kouvolankipina.fi

puh. 040 752 2082


Palvelut

Tarjoamme yhteistyökumppaneillemme siivous- ja kuljetuspalveluita. Miten voisimme auttaa juuri sinun yhteisöäsi?


Lahjoitukset ja keräykset

Haluatko auttaa ihmisiä lähellä sinua? Tue ruokakassitoimintaa lahjoittamalla elintarvikkeita ruokakasseihin pakattavaksi.

Ruoka-aputoimintamme perustuu hävikkiruoan jakeluun, eikä ruoka aina tahdo riittää kaikille tarvitsijoille. Lahjoituksilla turvaamme ruoan riittämisen myös niille päiville, kun ruokaa tulee vähemmän. 

Kiitos avustasi!


MUU TUKEMINEN

Mikäli haluat tukea toimintaamme muulla tavoin, ota yhteyttä toiminnanjohtajaamme.

Pienikin lahjoitus on meille tärkeä!

Toiminnanjohtaja
Riina Pasi
p. 044 202 0232
riina.pasi@kouvolankipina.fi


yhteistyökumppanimme