Ruokakassi

Mitä ruokakassitoiminta on?

Ruokakassitoiminta on tarkoitettu vähävaraisille henkilöille arjen tukemiseksi. Ruokakassi tilataan etukäteen ja haetaan noutopisteeltä valmiiksi pakattuna. Kassien sisällöt vaihtelevat ruokatilanteen mukaan. Jaettavat tuotteet ovat yhteistyökauppojen hävikkielintarvikkeita sekä erilaisia yksittäisiä lahjoituksia.


Ruokakassitoiminnan tärkeitä ohjenuoria ovat tasapuolisuus, toisten ihmisten kunnioitus sekä luotettavuus.

OHJEITA RUOKAKASSIN ASIAKKAILLE

Tilaa ruokakassi

Ruokakassit tilataan numerosta 044 717 3527, puhelulla tai tekstiviestillä.
Myös WhatsApp-puhelut ja -viestit toimivat.

Tilausta tehtäessä huomioitavaa:

  • Tee tilaus viimeistään edellisenä arkipäivänä klo 13:00 mennessä.
  • Kuusankosken tilauksia käsitellään torstaista lähtien, Porukkatalon ja Viitakummun tilauksia keskiviikosta lähtien.
  • Kassin tilaajan ikäraja 12 vuotta.
  • Voit tilata kassin soittamalla, viestillä tai whatsappilla.
  • Puheluihin vastataan klo 11-13 välisenä aikana, viestejä käsitellään aamusta alkaen.
  • Ilmoita nimesi, minä päivänä noudat kassin ja mistä jakopisteeltä.
  • Muista ilmoittaa erityisruokavaliosta.
  • Saat tilauksen yhteydessä vuoronumeron, laita tämä muistiin.
  • Jos et halua leipää, kerro se tilauksen yhteydessä, niin ei synny turhaa hävikkiä.
  • Ruokakasseja jaetaan vain niille, jotka ovat sen ennakkoon tilanneet.
  • Kasseja jaetaan max. 1 kassi/viikko/asiakas.

Muita ohjeita

  • Ruoka-apukassi noudetaan osoitetulta paikalta silloin, kun oma vuoronumero huudetaan. Numeron saat tilauksen yhteydessä.
  • Kassi luovutetaan vain tilaajalle. Poikkeuksista sovittava etukäteen Ruokakassin kanssa.
  • Vuoronumeron suuruudella ei ole vaikutusta kassin sisältöön.
  • Jos olet unohtanut sinulle annetun numeron, jää rauhassa odottamaan jaon loppuun. Ruokakassityöntekijät selvittävät asian kanssasi.
  • Jos et syystä tai toisesta pääse hakemaan kassia peru tilaus välittömästi, viimeistään klo 13, jotta saamme elintarvikkeet jakoon jollekin toiselle eikä synny turhaan hävikkiä.
  • Jos jätät kassin noutamatta, siitä seuraa kahden viikon tilausesto.
  • Rajaamme kassien määrää ruokatilanteen mukaan.
  • Kassit, joita käytämme ovat kestokasseja. Ole ystävällinen ja palauta kassi seuraavalla kerralla. Käytössä on myös muovipusseja, niitä ei tarvitse palauttaa.
  • Yhdelle henkilölle luovutamme vain yhden kassin, väärinkäytöksien välttämiseksi.
  • Mikäli tarvitset lisätietoa ruokien sisältämistä allergeeneista (esim. paistopistetuotteet, etiketittömät tuotteet) voit kysyä lisää ruokakassista.

Kuusankoski

Kauppatori, kirkon

puoleinen pääty. Jakoajat:

TI ja TO 14:30

Viitakumpu

Jukolantie 6-8 parkkialue.

Jakoajat:

MA 14:30 ja PE 14:30

Marjoniemi

Porukkatalo,

Savonkatu 23. Jakoajat:

MA 12:45 ja KE 14.30

Jako kestää noin 10 minuuttia kassien määrästä riippuen, joten ole ajoissa paikalla.

Kouvolan Kipinän ruokakassitoiminta on tarkoitettu vähävaraisille henkilöille arjen tukemiseksi. Ruokakassi tilataan etukäteen ja haetaan noutopisteeltä valmiiksi pakattuna. Kassien sisällöt vaihtelevat ruokatilanteen mukaan. Jaettavat tuotteet ovat yhteistyökauppojen hävikkielintarvikkeita sekä erilaisia yksittäisiä lahjoituksia.

Tilastoja vuodelta 2022

 
Jaettuja kasseja 26 026
 
Viikoittain keskimäärin 293 asiakasta

Yhteistyössä

  • Kouvolan seurakunta
  • Kouvolan kaupunki perintö-, testamentti- ja lahjoitusrahasto
  • Kuusankosken seurakunta
  • Avoin ovi ry

Ylijäämä ruoanjako

Jaamme koulujen ylijäämä ruokaa joka arkipäivä (ei pyhinä tai koulujen loma aikoina) porukkatalon (savonkatu 23) toisessa kerroksessa alkaen noin klo 13.30. Lisätietoja numerosta 0405493116.

Jaamme kesäisin myös yhteistyössä Kouvolan koplan kanssa kotipelien ylijäämäruokaa urheilupuiston jäähallin liikenneympyrässä. Jakopäivät ja ajat löydät parhaiten meidän facebook ja instagram-sivuilta, tarvittaessa soita ja kysy lisätietoja 0407562082.


TÖIHIN RUOKAKASSIIN?

Ruokakassissa työskentelet mukavassa porukassa ja pääset tekemään merkityksellistä työtä ihmisten auttamisen parissa. Työtehtäviin kuuluu mm. ruokien pakkaaminen kasseihin, tuotteiden laskeminen ja jakaminen asiakkaille.