Pointti – täynnä tekemistä, tietoa ja kohtaamisia

Hansakeskuksen toisessa kerroksessa sijaitsee kaikille avoin kohtaamispaikka Pointti, jossa Kipinä on mukana. Kohtaamispaikan tarkoituksena on tuoda keskustaan paikka, jossa kuntalaiset voivat kohdata toisiaan. Tavoitteena on luoda ihmisille mahdollisuuksia elää merkityksellistä elämää, kiinnittää huomiota terveellisiin elintapoihin ja hyvään mielenterveyteen, pitää yllä päihteetöntä elämää ja saada tukea siihen sekä kokea turvallisuutta arjessaan.

Pointin toiminnasta vastaa yhteistyössä Kouvolan kaupunki ja keskustan aluetoimikunta sekä Kymenlaakson hyvinvointialue. Päivittäisen toiminnan organisoinnista huolehtii Kouvolan Kipinä ry. Pointti toimii kaupungin yhteisötilana, johon kuntalaiset ovat tervetulleita. Tarjolla on eri ikäisille suunnattua toimintaa ja ohjelmaa, johon kuntalaiset voivat osallistua oman kiinnostuksensa mukaisesti.

Pointin toiminnasta vastaa yhteistyössä Kouvolan kaupunki ja keskustan aluetoimikunta sekä Kymenlaakson hyvinvointialue. Päivittäisen toiminnan organisoinnista huolehtii Kouvolan Kipinä ry.

Pointti toimii kaupungin yhteisötilana, johon kuntalaiset ovat tervetulleita. Tarjolla on eri ikäisille suunnattua toimintaa ja ohjelmaa, johon kuntalaiset voivat osallistua oman kiinnostuksensa mukaisesti.  

Pointin toiminta koostuu päivittäisestä kohtaamispaikasta, jonne kuka tahansa voi tulla viettämään aikaa ja tapaamaan ihmisiä.

Pointissa tapaat myös asiantuntijoita terveyden ja hyvinvoinnin saralta. Kymenlaakson hyvinvointialueen ikääntyneiden palveluiden terveydenhoitaja ja palveluohjaaja ovat paikalla erikseen ilmoitettavina ajankohtina. Lisäksi Pointissa on Kymenlaakson hyvinvointialueen terveyspalvelujen asiantuntijuutta, mm. elintapaohjausta ja kaatumisseula. Kouvolan kaupungin liikuntaneuvoja pitää vastaanottoa liikuntatilassa. Eri toimijat järjestävät yhdessä teematapahtumia mm. elintapaohjaukseen liittyen. Kouvolan seurakunta jatkaa keskiviikkona ohjelmaa ikäasemalta tuttuun tapaan.

Järjestöt voivat hyödyntää tilaa maksutta yhteisötilan periaatteiden mukaan.

Lue lisätietoja toiminnasta.

Yhteystiedot

Torikatu 3, 45100 Kouvola
(Hansakeskus, 2. krs)
p. 040 587 2962
pointtikouvola@gmail.com
Avoinna ma-pe klo 9–14

Lämpimästi tervetuloa
Kohtaamispaikka Pointtiin!